1. a 2. ČP předžáků - Sušice (24. - 25.5. 2014)

03.07.2014 13:27

                První závod ze série ČP předžáků se odehrál v podhůří Šumavy u města Sušice. Každoročně je zde voda pořádně studená, ale důležití je, že dětem to očividně nevadí. Vždy si vyrábí rybníčky v písku na břehu řeky, namáčejí své gumovky, dělají vylomeniny na jezu pod tratí a zkrátka si zde závody pořádně užívají. Hlavní je, že na těchto závodech je téměř vždy sluníčko a tudíž i teplo. Tento rok tomu nebylo jinak. Opět na nás celý den koukalo oslnivé slunce, déšť se nám vyhýbal, i když v jiných místech republiky lilo jako z konve.

                Na závody se sjelo opravdu hodně slalomářů. (pozn. Zřejmě chtějí vyhrát koláče, které se dávají na vyhlášení vítězům.) Předžáci se také sešli v hojném počtu (proti minulému roku). Kluků bylo dvacet jedna a holek jedenáct. Na trať vyrazili i závodníci mladší osm let. Mezi kluky – Švejd Jáchym (2007), Pajma Lukáš (2008) a Pechlát Adam (2007). Mezi holkami – Bočková Kateřina (2007), Hojdová Markéta (2007) a Langová Jindřiška (2007). Poprvé nám v ČP předžáků startoval předžák na singlu (Pollert Jan) a nevedl si vůbec špatně (pozn. je započítávám mezi kajakáře). O našem singlíři jsem zjistila, že na kajaku jezdit nechce, protože táta na něm taky nejezdí.

                Koukneme se, jak to tedy dopadlo. Nejdříve sobotní závod.

Mezi kluky vyhrál Matěj Vaněk, na druhé místo vyšplhal Jan Švejd a třetí místo obsadil Vít Šedivý. Vítězkou v kategorii předžaček byla Markéta Pavelková, na druhém místě byla Eliška Hojdová a na třetím místě dojela Nikola Pechlátová.

                V neděli nám ukázal formu vítěz kategorie předžáků Matěj Vaněk, na druhém místě byl Jaroslav Hajduch a na třetí místo vyskočil Jan Švejd. U holek došlo ke změnám  - první místo obsadila Eliška Hojdová, na druhém místě dojela Markéta Pavelková a třetí místo patří nejmladší z rodiny Galuškových – Báře Galuškové.

 

Všem vítězům gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů v dalším závodě.

Těšíme se na vás na závodech v Kadani a doufáme, že se sejdete v hojném počtu.

 

S pozdravem organizační tým. Ahoj!!

—————

Zpět