3. a 4. ČP předžáků - Kadaň (5.-6.7. 2014)

24.07.2014 09:31

            Další závod ze série ČP předžáků se uskutečnil v krásném městě Kadaň. Jako každý rok zde bylo krásné slunečné počasí. (Pozn. Kromě sobotního rána, kdy chvíli pršelo.) Již v pátek se začali sjíždět závodníci, aby si užili slunečné dny a vyzkoušeli zdejší trať. Od rána až skoro do tmy byl slyšet hlahol z vody, jak se všichni dobře baví. A o to nám na závodech jde především. Jezdíme pro radost!! 

            Jak už jsem psala, v sobotu rána nás probudil déšť a nikomu se něchtělo vylézat z aut či stanů. Naštěstí měl kadaňský oddíl počasí objednáno, a tak na nás brzy vykouklo sluníčko, které se na nás usmívalo již zbytek víkendu. První se na trať vydali kluci, kteří si s brankovými kombinacemi poradili bez obtíží. Kdo se tedy probojoval na vysněnou "bednu"? První místo obsadil Matěj Vaněk, na druhé místo vyskočil Štěpán Venc a třetí místo si vyjeli dva borci - Vít Šedivý a Jan Pollert. Po přestávce na oběd se rozjel odpolední program a s ním vyrazily do tratě holky. S tratí si také poradily bez obtíží. Mezi holkami to na stupních vypadalo takto: 1. místo vybojovala Marcella Altman (USA), která svou jízdou porazila i všechny kluky. Mezi českými závodnicemi se na první místo dostala Markéta Bednářová, druhé místo obsadila Markéta Pavelková a třetí vybojovala Nikola Pechlátová. Po odpoledním programu se jely hlídky, kterých se mohly zúčastnit všechny věkové kategorie. Po hlídkách se ještě uskutečnil závod VIP - boj o život. Tento závod se zde jezdí každoročně pro pobavení obecenstva i samotných závodníků na různých plavidlech. Pro mě byl nejlepší 1. ročník tohoto závodu, kdy se na trať vydali lidé, kteří už v lodi dlouho neseděli nebo to byli rodiče, kteří si vyzkoušeli, že to není tak jednoduché. Musíme zavzpomínat na Kauče - Pavla Pokorného, který se tohoto závodu také zúčastnil a jel na singlu. (viz. fotografie pod článkem) Po krátké pauze se přešlo k vyhlášení výsledků ČP předžáků a VIP závodu. Předžáci dostali poháry a spoustu cen pro radost. Na závěr kadaňský oddíl přinesl dvoumetrovou roládu, která všem moc chutnala. Každý měl plnou pusu a doufal, že na něj ještě zbyde další kousek. :o)

            V neděli bylo stejné slunečné počasí jako v sobotu. Děti se chodily koupat na jez, který je porostlý vodní řasou, a tak se dá využít jako skluzavka. Jak to tedy dopadlo v neděli? U chlapců na stupně vystoupili - 1.místo Matěj Vaněk, 2.místo Jaroslav Hajduch a Jan Pollert a 3.místo Vít Šedivý. V kategorii kajakářek opět vyhrála Marcella Altman. První češka byla Markéta Bednářová, druhé místo obsadila Markéta Pavelková a na třetí místo vyskočila Nikola Pechlátová. Po dojetí závodu bylo vyhlášení. Všichni předžáci byli vyhlášeni a každý něco dostal. Dokonce měli všichni medaile, i když jen z perníku. :o) Vyhlásily se i hlídkové závody, ze kterých si také každý něco odnesl. Po vyhlášení ještě organizátoři rozkrájeli dorty, které dostali od místní pekárny. Tato pekárna měla v bufetu výborné zákusky, dortíky, koláče,..., na které všichni celý víkend chodili.

            Děkujeme za skvělé závody pro naše nejmenší závodníky. (Pozn. Kdyby takovýchto závodů bylo více.)

Dále se vás těšíme na dalších závodech ČP předžáků. Tentokrát se podíváme na trať s názvem Paraplíčko, která se nachází u Železného Brodu. 

S pozdravem organizační tým. Ahoj

—————

Zpět