3. a 4. závod Českého poháru předžáků 2007 Vysoké Mýto 9.- 10. června

07.03.2017 11:18

Po středečním přívalovém dešti naštěstí říčka Loučná v Mýtě opadla, vrátila se do svého koryta a dovolila nejmenším slalomářům bojovat o další Pohárové bodíky. Uzoučká Loučná, naprosto odlišná od svižně proudící Otavy v Sušici, nabídla slalomářům zase jiný pohled a zážitek ze závodění. Potřeba najíždět branky trošinku jinak nežli v proudu, poctivě odpádlovat každý metr závodní dráhy a pro klikatost toku pro děcka dost nepřehledná trať, to byly hlavní zádrhele v jízdě mnohých závodníků. Až příliš často bylo možné vidět zoufalý výraz ve tváři závodníka v lodi sice dotočené do směru další přesazené branky ale kajak tam ne a ne sám dojet. Hlavní favorité letošního ročníku s tratí neměli žádné problémy ale i tak byla jejich jízda nezvykle neuhlazená a plná drobných chyb.

Petřík, Šoltys, Šupolík, to je trojice, která, jak to vypadá, má nejvíce políčeno na letošní stupně vítězů. Kluci jezdí jako draci a zřejmě nehodlají nikoho mezi sebe pustit. Jejich pravidelné vysoké umístění v celkových výsledcích dává naději, že nám příští rok v žákovské kategorii přibude přinejmenším trojice velmi zdatných závodníků.

Další pronásledovatelé jsou vesměs o rok mladší a jim bude patřit sezóna příští.

Jedenadvacítka závodníků na startu druhého závodu Poháru předžáků je opět neuvěřitelný počet. Celkem už letos startovalo ve dvou závodech 32 kluků! Kdo by před čtyřmi lety předpokládal takový nárůst v nejmladší kategorii. Děvčat je sice jen osm, ale určitě přibudou další. Třeba příští rok.

Děvčatům letos suverénně vládne kralupská Andulka Koblencová. Na její dravou jízdu zatím ostatní děvčata nemají. Pohár ale není ani v polovině a tak kdo ví!

Mezi těmi, kdo se v Mýtě postavil poprvé v životě na start závodu byla i další Galušková. Tentokrát Tonička. Na svém „lentilkovém“ kajaku předvedla docela slušnou jízdu. Pravděpodobně to bylo tím, že naprosto odmítla rady sestry a tátu odbyla mávnutím ruky a slovy: „Všechno vím!“ Co jí mají do toho co kecat!

Za čtyři týdny čeká předžáky „kanálek“ v Kadani. Zase úplně jiná voda a prostředí. Uvidíme, kdo obhájí svoje posice, kdo se vyšvihne výše nebo se naopak ve výsledcích propadne.

   Hodně štěstí a radosti ze závodění v Kadani vám za všechny přeje Pavel Pokorný.

 

—————

Zpět