5. a 6. ČP předžáků - Paraplíčko (19.-20.7. 2014)

24.07.2014 10:15

            Dostali jsme se již do poloviny našeho ČP předžáků. Další závody se odehrály na studené řece Jizeře u Železného Brodu. Ačkoliv se na první pohled může zdát, že vody je opravdu málo, tak to ve skutečnosti není tak docela pravda. Na startu sice moc vody není, ale ve zbytku tratě již žádný problém není. Vracáky jsou hluboké a vybrané od kamení. Jinak by se zde v létě jezdit nemohlo. Když jsme v pátek kolem 14. hodiny dorazili, tak nás velice překvapilo, kolik lidí už je utábořeno a prohání se na trati. Je zkrátka vidět, že jsou prázdniny a navíc mělo být krásné letní počasí. Tropické počasí vydrželo celý víkend, a tak musel být člověk naložený ve studené vodě celý den.

            Na těchto závodech byla opravdu skvostná předjízda. Na singlech jeli Lukáš Pollert a Lukáš Rohan, na kajaku se také projel Ondřej Raab. Touto předjízdou nám odstartoval závod. Všichni předžáci jeli v dopoledním programu, což bylo vymyšleno dobře. Odpoledne se mohli koupat, když slunce pálilo svou veškerou silou. Po dopolední skupině se jel sranda závod na čemkoliv. Děti jezdily na lehátkách a dalších nafukovacích vymoženostech. Nejlepší byl Artur z Trutnova, který všem ukázal, jak se jezdí trať na paddleboardu. V sobotu také vyrazilo hodně vodáků a obzvlášť první skupinka nás velice pobavila. Skoro každý se zvrhl ještě před tratí. Všude plavali vodáci, lodě, zavazadla, piva a jiné předměty. :o) Nyní se koukneme, jak to tedy dopadlo v Poháru. Kluci - 1.místo Matěj Vaněk, 2. místo Jaroslav Hajduch, 3. místo Jan Švejd. Holky - 1.místo Markéta Pavelková, 2.místo Nikola Pechlátová a 3. místo Josefína Horalová. 

            V neděli se závod odjel rychleji. Nejezdilo tolik vodáků, zkrátila se pauza na oběd, nekonal se sranda závod a celkově to rychle ubíhalo. Ani jsme se nenadáli a mohli jsme začít balit věci, což bylo v horku opravdu náročné. V neděli to tedy mezi předžáky dopadlo takto: kluci - 1.místo Jaroslav Hajduch. 2.místo Jan Švejd a 3.místo Matěj Vaněk (Pozn. Poprvé ho chlapci sesadili z trůnu, ale určitě jim to na dalších závodech vrátí.), holky - 1.místo Markéta Pavelková, 2.místo Nikola Pechlátová a 3.místo Josefína Horalová. Všichni jsme sbalili věci a už se pouze čekalo na vyhlášení výsledků. V této části článku musím vyčíst organizátorům chyby, které udělali. Vyhlášení byla opravdová katastrofa. Takto odbytý ČP předžáků ještě nikde nebyl. Nebyli vyhlášeni všichni předžáci, což je velká chyba. Předžáci dostali pouze diplom a malou sladkost, která zbyla v bufetu. Chápu, že dospělí dostali pouze diplom. Myslím, že kvůli cenám se na závody nejezdí, ale podle mě  by něco měli dostat alespoň žáci a dorostenci. Jsou to jen poznámky, které se mně osobně nelíbily. Jak to vidí ostatní nevím, ale určitě to nebyla dobrá pozvánka na příští závody. Děkujeme za uspořádání závodů.

            Další ČP předžáků nás čeká v městě piva v Pzni. To však neznamená, že předžáci budou odměněni pivem. :o) Na to si ještě několik let počkají. 

Těšíme se na vás a doufáme, že přijedete v hojném počtu. Trať je jednoduchá, a tak můžou závodit všichni předžáci, kteří umí jet alespoň rovně dolů. :o)

S pozdravem organizační tým. Ahoj. 

 

—————

Zpět