7. a 8. ČP předžáků - Plzeň (2. - 3.8. 2014)

13.08.2014 17:35

            Předposlední závody ze série ČP předžáků se odehrály ve městě piva Plzni. Zdejší trať je pro malé závodníky opravdu vhodná. Nečekají na ně zákeřné vlny či dokonce válce. Pouze musí překonat malý schůdek, pod kterým se voda trochu točí. Jinak je zde klidná a pomalá voda. Nejhorší část tratě je od 4. do 5. branky, kde je velice dlouhý sprint, na kterém člověk nechá všechny síly potřebné pro další branky. :o) Díky lehké vodě zde závodilo poměrně hodně dětí. 

            Předžáci a předžačky startovali v dopoledním programu, což je pro děti vhodné. Po závodě mají celé odpoledne na jiné vyžití. Na trať se tedy vydali po kategorii C2. V sobotu předžáci dojeli v tomto pořadí: 1. místo Vaněk Matěj, 2. místo Švejd Jan a 3. místo Hajduch Jaroslav. V kategorii předžaček to vypadalo takto: 1. místo Pavelková Markéta, 2. místo Hojdová Eliška a 3. místo Pechlátová Nikola. Odpoledne se opět vyhlášení nekonalo, i když by se každý den měl vyhlašovat zvlášť. No zkrátka se v organizaci bude muset něco změnit. 

            V neděli byl program stejný, takže předžáci měli dojeto již dopoledne. Na stupně se probojovali mezi kluky: 1. místo Vaněk Matěj, 2. místo Švejd Jan a 3. místo Hajduch Jaroslav. U holek na bednu dosáhly: 1. místo Pavelková Markéta, 2. místo Hojdová Eliška a 3. místo Pechlátová Nikola. Oba dny máme na stupních stejné zastoupení. :o) Po dojetí odpoledního programu se uskutečnilo vyhlášení. Lucka zjistila, že organizátoři nemají diplomy pro všechny předžáky. Mysleli si, že to bude vyhlašovat Lucka jako minulý rok. Jenže minulý rok se zde jelo finále, které se samozřejmě vyhlašuje jinak. První tři něco dostali, ale vyhlašování bylo opět kamenem úrazu. Tento problém se bude muset vyřešit do příští sezony. Kdybyste měli jakýkoliv nápad, jak vylepšit vyhlašování a odměňování dětí, tak pište do Knihy návštěv. Uvítáme všechny vaše názory a nápady.

        Na poslední závody vyrazíme do Benátek n. Jizerou, kde se v sobotu ukončí ČP předžáků a my budeme znát konečné pořadí. V neděli se pojede o Mazáka a Mazačku roku 2014.

Těšíme se na vaši účast. S pozdravem organizační tým. Ahoj!!!

—————

Zpět