8. ročník Českého poháru předžáků (2010)

07.03.2017 11:23

Milí kluci a děvčata, slalomářské naděje let příštích. Další závodní sezóna je tady a vy vyrazíte získávat vítězství a tituly, ty první z dlouhé řady trofejí, které na vás ve slalomu čekají. Zase vám bude pršet na hlavu nebo bude horko k padnutí, voda si s vámi bude dělat, co bude chtít, branka se na poslední chvíli uhne, přesto že jste jí měli najetou tak krásně, k tomu ti sem tam sedící podivní lidé kteří na vás mávají žlutými a červenými plácačkami, něco si pořád píší a v podstatě vám tu krásnou jízdu kazí, a do toho budou zase trenéři řvát a řvát a nic jim nebude dobrý! Taky už se těšíte?

Je skoro neuvěřitelné, že letos pojedeme už 8. ročník předžákovského poháru! Z původní šestice závodníků s ročníkem narození 1993-4, jste se nějak rok od roku množili a loňskou sezónu vás závodilo pětašedesát! Pravdou je, že někteří jeli třeba jen jeden závod, protože začali trénovat až v létě, ale jsem přesvědčen, že takovou základnu nemá nikdo na světě. Podívejte se na juniorskou reprezentaci. Všichni z prvního ročníku Poháru letos bojují o nominaci na Mistrovství světa! A hned další ročník 1995. Nedostižná Kája Galušků, skvělý Ondra Hošek, Kuba Mrůzek. To jsou jen příklady. Nechci na nikoho zapomenout.

O první místo si to letos jako vždy rozdá pět, šest borců. Jak mezi kluky, tak děvčaty. Vám ostatním jako každý rok připomínám a opakuji. Smyslem předžákovského ježdění je užít si party kamarádů z celé republiky a naučit se závodit. Ne za každou cenu vyhrát! Hlavně ať je sranda a pohoda. Váš čas určitě přijde! A jak už říkali staří slalomáři: „Nejlepší trénink jsou závody“.

Teď k jedné drobné změně. Neb mám drobné zdravotní problémy a nevím, zda bych byl schopen letošní ročník Poháru celý absolvovat, požádal jsem trenérku a vedoucí oddílu v Kadani Lucku Černou, aby se o vás starala a pokračovala v organizování předžákovského závodění. Přeji vám všem co nejvíc úspěchů a hlavně radosti z chvil strávených mezi slalomovými brankami a partou kamarádů

Pavel Pokorný (Coach)

 

Ahoj kluci a holky, tak jsem slíbila Pavlovi, že mu s předžákovským pohárem trošku pomůžu.

A na mě tedy je, upřesnit kde se bude letos závodit?

⇒ Začínáme 15. - 16.5.  v Opavě –– společně s ČP žáků

S Martinem Rouskem je domluvená úprava tratě pro ty nejmenší, tak se nemusíte bát Opavského kanálu J

⇒ 29. - 30.5. – Sušické slalomy -  a Láďa Galuška (Vlašák) se už na Vás těší J

3. - 4.7. Slalomy v Kadani – budou zase perníkové medaile a 3metrový dort a co váleček? – nechte se překvapit J

⇒ 17. – 18.7. Slalomy v Písku – tak a zpět ke Coachovi J, ten z nás bude mít, ale radost

7.- 8.8. Slalomy bod Borskou přehradou v Plzni – zde vyhlásíme vítěze letošního ročníku

Samozřejmě tradičně vyhlásíme MAZÁKA ČR 2010.

Jako novinku bychom mohli vytvořit www stránky pouze pro předžáky, kdyby měl někdo zájem pomoci, prosím kontaktujte mne.

Realizační tým ČPpž přeje všem co nejvíce úspěchů v závodění. Co nejmíň plaveckých neúspěchů. A hlavně nezapomínejte, jezdíme pro radost a pohodu.

 

                                                                                              Lucka Černá

—————

Zpět