Český pohár předžáků 2009

07.03.2017 11:21

 Milí předžáci, ti, co již máte nějakou tu závodnickou sezónu za sebou, i vy, kteří letos teprve začnete!

Vyhlašujeme 7. ročník Českého poháru předžáků!

   Závodit budeme podle stejných pohárových pravidel jako v letech předchozích. To znamená, že podle umístění v závodu obdržíte body a ty po sečtení a vyškrtnutí dvou nejhorších určí konečné pořadí v Poháru. O víkendu se jedou vždy závody dva. Jeden v sobotu a druhý v neděli. Body dostáváte za každý závod zvlášť. Výjimkou bude zase poslední závod v neděli, kdy pojedeme o titul Mazáka ČR 2009.

   Jistě jste už slyšeli, že se poněkud změnila pravidla ve vodním slalomu. Závodění se po letech opět vrátilo k principu jedné rychlejší jízdy. To pro vás znamená, že už se časy jízd nesčítají, jako dosud, ale ve výsledku se do pořadí počítá jen ta jízda lepší. Můžete tedy jednu jízdu řádně zmastit, což mnozí umí tedy řádně, a druhou jízdou se vyšvihnout třeba na první místo. Myslím si, že zvlášť pro vás nejmenší, je tento systém nespornou výhodou. Další změnou je to, že jedna z brankových tyčí může být umístěna na břehu. Nevím, na kolik bude toto pravidlo v praxi používáno, tak jen abyste nebyli najednou překvapení. Ostatními změnami a úpravami si zatím hlavičky nemusíte zatěžovat. To nejdůležitější, zelená po vodě, červená proti vodě, za šťouch 2 vteřiny a padesátka za neprojetí, zůstává.

   Co se týká lodí. Byly trošku námitky, že někteří máte lodičky krátké (Vlašákův mini kajak). Pro naše předžákovské závodění na to nebudeme brát ohled. Jezděte si, na čem chcete. Hlavně aby vás to bavilo. Vždyť loď dováženou podle pravidel na devět kilo by mnozí z vás k vodě ani nedonesli.

   Kde tedy budeme letos závodit.

ü 23. – 24. 5. na Paraplíčku společně s ČP žáků

ü 13. - 14. 6. v Písku

ü 4. – 5. 7. v Kadani

ü 18. – 19. 7. v Kroměříži zase společně s žáky

ü 8. – 9. 8. V Plzni kde vyhlásíme vítěze letošního ročníku

Jak vidíte každá trať je úplně jiná. Snažili jsme se vybrat termíny tak abyste mohli jezdit společně s žáky. V červenci jsou závody dva proto, aby byl také čas zajet si k babičkám a k moři.

   Přejeme vám co nejvíce úspěchů v závodění, pohodu a dobrou partu kamarádů z ostatních oddílů. A hlavně nezapomeňte – jezdíme pro radost! Pořadí v tabulce Poháru pro nás není úplně to nejdůležitější! Nevyšlo to dneska? Potrénuju a příště to tomu Honzíkovi nandám!

   Ahoj na Jizeře

Za realisační tým ČPpž

—————

Zpět