Předžákovský pohár po Kadani 2009

07.03.2017 11:22

Jak že jsme na tom po šesti odjetých závodech? U kluků ani voda v Kadaňském kanálku pořadím na špici nikterak nezamíchala. Na čele se zatím bezpečně usadila čtveřice Tomáš Zima (Roudnice), Vojta Heger (Hradec Králové), Mikuláš Zapletal (Kralupy) a Mates Lhota (USK). Poslední ze čtveřice se sice závodů v Kadani neúčastnil, ale pravidlo škrtu dvou nejhorších výsledků jej udrželo v boji o „bednu“. Zima má zatím jistotu čtyř vítězných závodů. Tři body náskoku na Vojtu se ale dají raz dva ztratit! Dej si Tomíku velký pozor. Když se podíváme na tabulku, hezky se tam všichni čtyří závod od závodu střídáte. Jsou před námi ještě tři závody!

Další čtveřice (Westerdijk, Žížala, Šanda a Denis Wendl) je na tom podobně. Dva bodíky rozdílu mezi pátým a osmým není nic. Navíc, jak je vidět, každý jste dokázal jednou zajet závod o dost míst hůř. Ještě že se škrtá!

A tak to jde pořád až dolů. Vždy se sešla trojice nebo pětice kluků, které dělí minimální bodový rozdíl a závod od závodu se posunují o tři místa nahoru nebo naopak. Tohle je smyslem dlouhodobých soutěží. Bojovat o umístění ve své výkonnostní skupině. Těžko může Samík Wendl ohrozit Tomáše Hegera nebo Mikiho Zapletala, ale má kolem sebe stejně staré Filipa Malého, Vojtu Klímu a další. Čas ročníků 2002 a 2003 teprve přijde.

U děvčat je to úplně stejné. Každá z trojice Terezka Blažková (USK), Anežka Paloudová (Český Krumlov) a Eliška Dvořáková (USK) dokázala závod vyhrát. Uvidíme, jak tomu bude v Plzni. Písecká Nikolka Žatecká na čtvrtém místě zatím těží z toho, že starší závodnice bodovaly jen ve dvou závodech. I když se hodně, hodně snaží, její jízda je ještě dost „neučesaná“ a sama do poslední chvíle neví, jestli se do branky trefí nebo ne. Škoda, že se slovenská závodnice Soňa Stanovská zatím přihlásila jen k jedněm závodům. Určitě by tahle talentovaná dívenka pořadím u děvčat pěkně zamíchala.

V hlídkách došlo tentokrát k nečekané události. Dosud jasní favorité Zapletal, Heger, Zima se museli sklonit nejen před vítěznými děvčaty z USK a Krumlova, ale i před hlídkou Horšovského Týna. Copak hoši? Který z vás to kuloval? Musím ale upřímně přiznat, že na jízdu hlídek z horní poloviny tabulky je už docela hezký pohled a rozhodně by se žádná z nich neztratila ani mezi žáky.

Milí předžáci. Nejtěžší vody už máte za sebou. Tratě v Kroměříži a v Plzni určitě nebudou lehké, ale koupele už vám snad hrozit nebudou! Uvidíme, kdo už umí pádlovat a kdo se zatím vozí s proudem. Tomášovi a Terezce přeji, aby se na čele tabulky udrželi, a vám ostatním přeji, ať je porazíte a z prvních míst sesadíte.

Nakonec ještě velký dík Kadani za krásné závody, bezva počasí, skvělé ceny a vůbec bezva víkend. Ono je to tam tak vždycky, že jo!

Ahoj v Kroměříži, Pavel

—————

Zpět