Předžákovský pohár v Kadani. 2008

07.03.2017 11:20

 Středověké královské město Kadaň přivítalo minulý víkend nejmenší slalomáře z celé republiky, aby na zdejším kanálku změřili síly v dalším závodě započítávaném do letošního Českého poháru předžáků.

V pátek se pilně trénovalo, zkoušely se nejrůznější varianty nájezdů do brankových kombinací na uzoučké trati a v sobotu ráno byli borci nemile překvapeni, když jim stavitelé branky popotáhli kousek jinam. Ne moc, ale bylo to zase něco jiného. U několika závodníků z vrchu tabulky je už jasně vidět, že jsou schopni trať natrénovat včetně slušné plynulosti jízdy v těžších přesazech, ale nenadálé posunutí branky o dvacet, třicet centimetrů jim učiní nemalé potíže. Byť jde o zlehčení kombinace. Čtveřice Zapletal, Mrázek, Cepek a benátský Peťa Šodek jezdí natolik vyrovnaně, že se rozhoduje opravdu jen vlastními chybami. Za nimi je hned další smečka v čele s klášterským Lerchem a Davidem Šebelou. Ti jen čekají, kdo to před nimi zmastí, aby mu utrhli cenný bodík. Velmi hezké jízdy předvedl kompletně ročník 2000 (tentokrát bez nemocného Mikiho Zapletala). Tom Zimů z Roudnice, vlašimský Peťa Šanda i Denis Wendl z Horšovského Týna vycenili zuby na starší kolegy a odvezli si zasloužené bodové příděly. Uvidíme, co ukáží v Písku.

Mezi děvčaty kraluje brněnská Martina Sadková, na kterou se úspěšně dotáhla Baruška Čekalů s opavskými děvčaty v závěsu. Pěkně zajela tentokrát i Anežka Paloudová z Krumlova a talentovaná Eliška Dvořáková z USK (r. 2001!).

Konečně časový rozvrh závodů umožnil odjet i závod družstev. Cepek se Zapletalem přibrali za nemocného Mikuláše Peťu Šodka a v podstatě bylo o prvním místě rozhodnuto. Za jejich jízdu by se nemusela stydět ani lecjaká žákovská hlídka. Žádné čekání, pořád spolu až do cíle. Některé hlídky sice tentokrát do cíle nedojely, ale to vůbec nevadí. Jezdíme  je při Poháru proto, abyste se to naučili a zvykli si na jízdu v kolektivu. Hlídky jsou naše národní chlouba a jednou to bude na vás.

Hezké závody na trati uprostřed města, tradičně výborná organizace (tak jako na všech pohárových závodech), spousta cen pro nejmenší, sluníčko, pohoda. Kaďanský dík.

                                                                                                                           Pavel

—————

Zpět