Stružnice 2008

07.03.2017 11:19

Milí závodníci malí, ještě menší i ti úplně nejmenší. Omlouvám se, že jsem se s vámi nemohl zúčastnit hned prvních letošních závodů, ale protože vás mají všichni rádi a fandí vám, jde to i beze mne. Počasí vám přálo, voda hezká a jak se tak koukám na výsledkovou listinu, v pořadí se to pěkně motalo. Komu z vás to tentokrát moc nevyšlo nebo se dokonce řuchnul, tomu přeji příště víc závodnického štěstí. Nebuďte smutní, dva závody se zase škrtají! Koukám jen, že hlídek je málo. V předácích nemusí být hlídky z jednoho oddílu! Jezdíme jen pro to aby jste se to naučili a co nejvíc si zazávodili.

Neb těžko mohu psát o vaších výkonech když jsem je neviděl, předávám pero Jožkovi, který vás sledoval okem přísným leč laskavým.

Ahoj a těším se na vás v Zábřehu! Pavel

 

Letos, už po několikáté, zahajují s jarem svou sezónu i naši nejmenší slalomáři. Předžákovský Pohár přilákal na řeku Ploučnici do Stružnice solidní počet šesti děvčat a dvaceti kluků. Změřili si své síly nejen mezi sebou, ale i s žáky, kteří tu jeli svůj Žákovský pohár. Mohli pozorovat své loňské soupeře, jak při své premiéře čeří vodu mezi mladšími žáky a určitě se nemohou dočkat, až dojde řada i na ně.

Mezi kluky svedli lítý rytířský souboj Petr Šodek z Benátek a Vojta Zapletal závodící za kralupský oddíl. Petr byl úspěšnější v sobotu, Vojta pro změnu v neděli. Jen v nepatrné vzdálenosti jim sekundovali písecký Matěj Cepek a další z opavské dynastie Honza Mrázek.

Lonští benjamínci Miki Zapletal a Denis Wendl dostali přes zimu další soupeře. Celkem startovalo pět kluků s ročníkem narození 2000. Potěšitelné bylo, že zatímco se v sobotu přes nástrahy tratě nedostali do cíle hned tři závodníci, z toho jeden ani v jedné jízdě, v neděli si už, až na jedinou výjimku, „osahali“ cíl všichni.

Děvčata se popasovala s tratí neméně statečně. V první jízdě nedorazila do cíle jen Barča Čekalová, když její loď atakovala v nesnadném úvodu tratě břeh a pádlo se jí zaklínilo mezi kamany a uvolnilo se až po dobré půlhodině. Aby ukázala, že to byla z její strany jen smůla, vrhla se statečně do druhé jízdy a byla v ní rychlejší než vítězka Martina Sadková z Brna. Na stupně vítězů se v sobotu vyšplhaly ještě dvě opavské závodnice, Klára Horová a Martina Rousková.

V neděli zvítězila opět brněnská borkyně, sobotní smolařka Barča se vklínila na druhé místo a bronz vybojovala znovu Klárka Horová.

                                                                                          Jožka

—————

Zpět