Zábřeh 2008

07.03.2017 11:20

To se nám to mele, to se nám to v pořadí Poháru pěkně přesýpá. Nikdo si nemůže být jistý svou pozicí a ani jeden z vás nemá před nejbližším soupeřem takový náskok, aby si mohl dovolit v závodě chybovat. Každá chyba se platí a skoky o tři, čtyři bodovaná místa hodně mrzí nebo naopak potěší. Přesto, že Moravská Sázava v Zábřehu není nijak pádící vodou a dal by se u závodníků předpokládat stabilní výkon i v jednotlivých jízdách, až na výjimky byl opak pravdou. U těch přece jen vyježděnějších borců šlo většinou o podcenění obtížnosti trati a v druhé jízdě o zoufalé dohánění promarněných vteřinek. Ti menší zase zbytečně chybovali v protivodách pod schůdky. Ta voda tam tak zatraceně táhla zpátky pod jízek! Co tam má taky jeden honem co dělat? Voda táhne, couvat nejde a ze břehu řev jak od stáda bizonů. Nejkouzelněji to vyřešil jeden z klučinů. Poté co si jej voda srovnala pěkně napodél pod schůdek, s naprostým klidem odložil pádlo, pomalu sundal šprajdu a dobrovolně se prdnul ještě dřív, než to stihla sama voda. Také za to sklidil zasloužené ovace.

Na Moravu sice nedorazil kompletní předžákovský tým, ale zase na druhou stranu se objevila ve startovní listině nová jména. U kluků i děvčat. Doufám, že i když třeba tentokrát nedojeli až do cíle, budou na své první závody vzpomínat dlouho a dlouho. Tak jako asi každý. Ti v pořadí hodně před vámi plavali taky! A není to zase před tak dlouhou dobou.

Co nás čeká příště? Ohře v Kadani. Břehy stejně daleko od sebe jako minule, jen to více poteče. Pořadatelé slíbili, že ródeový válec opět zmizí, tak se není čeho bát! Zase naprosto bezpečná, ale hezká voda. Těšíme se, že vás přijede znovu pořádná banda a ukážete všem, co jste se za ten měsíc naučili.

Nakonec ještě poděkování pořádajícímu oddílu za hezké závody, zvláště pro ty nejmenší, a příjemné prostředí v místním vodáckém areálu.

                                                                                     Pavel

Drobná poznámka k rozhodčím: Ukazujte penalizace na brankách! Je to drobnost, ale předejdeme zbytečným hádkám. Také si snadněji obhájíte vlastní rozhodnutí, když můžete reagovat na dotaz hned. Po dalších dvaceti, třiceti lodích si všichni prdlajs pamatujeme.

A ještě. V Čechách nejsou děvčata? Takhle bude za chvíli K1ž jezdit jen Morava.

—————

Zpět